Městská kulturní zařízení v Bělé pod Bezdězem pořádají zájezd do Divadla Járy Cimrmana na divadelní představení Němý Bobeš. Zájezd se koná ve středu 11. května. Autobus odjíždí v 16,30 od Kapličky a bude stavět na všech zastávkách autobusů v Bělé. Vstupenky v ceně 360,- a 330,- Kč + 100,- Kč doprava si můžete zakoupit v Knihovně Vladimíra Holana.

V pátek dne 6. května od 9 do 15 hodin se u příležitosti oslav svatého Floriána – patrona hasičů uskuteční den otevřených dveří stanice Hasičského záchranného sboru v Bělé pod Bezdězem.

Dovolujeme si pozvat všechny mladé duchem na turnaj v kuličkách, který se bude konat v sobotu 7. května od 14 hodin na hřišti za Tiberinou proti domu Lidová 781. Kuličky i občerstvení bude zajištěno.

Městská kulturní zařízení Vás zvou v sobotu 7. května do Informačního centra na Zámku, kde od 14 hodin zahájíme výstavu Ruční zpracování lnu. Od 14,30 hodin bude následovat přednáška Vlastimila Havlíka, ředitele muzea textilu v České Skalici, na téma ruční zpracování lnu. Program bude pokračovat i v neděli 8. května od 13 hodin dílničkou, kde si vyzkoušíme zpracování lnu, výrobu panenky či tisk na látku. Možnost vyrobit si lněnou tašku za 30,- Kč. Vstupné je dobrovolné.

Srdečně Vás zveme do nově otevřené restaurace Na Hřišti. Otevírací doba je pondělí až čtvrtek od 10 – 22 hodin, pátek a sobota od 10 – 24 hodin a v neděli od 10 – 21 hodin. Každý den pro Vás připravujeme obědy a večeře. Jídla podávaná po celý den jsou samozřejmostí. Naše kuchyně se zaměřuje na česká a staročeská jídla.
V sobotu 7. května pro Vás připravujeme venkovní grilování pořádané u příležitosti otevření restaurace, kde Vás bude čekat i živá hudba. K poslechu i tanci bude hrát skupina Azbest. Začátek je již od 17 hodin. Těší se na Vás kolektiv restaurace.

Myslivecký spolek Plužná pořádá v sobotu 7. května 18. ročník Pluženské kolové na kterou Vás všechny srdečně zve. Start i cíl je v Plužné v restauraci Pod Kaštanem. Prezentace od 8,30 do 9,30 hodin. Startovné pro dospělé je 90,- Kč. Po ukončení závodu bude připraven táborák, hry a soutěže pro děti a na závěr společenské odpoledne s hudbou.

Společnost Dechtochema – TN Vás tímto zve na velký jarní výprodej asfaltových pásů a šindelů, který se uskuteční v sídle společnosti v ulici Pražská 870 v Bělé pod Bezdězem. Výprodej bude probíhat ve dnech 9. – 14. května. Ve všedních dnech od 8 – 17 hodin, v sobotu pak od 8 – 14 hodin. Při odběru 6 a více rolí obdržíte grilovanou klobásu a pivo zdarma.