Mateřská škola Bělá pod Bezdězem oznamuje, že zápis k předškolnímu vzdělávání proběhne dne 10. května od 8 do 16 hodin v ulici Velenského 112, Pražská 863 a v Březince 75. Veškeré dokumenty jsou k dispozici na webových stránkách školy anebo k vyzvednutí v mateřské škole. V tento den zároveň proběhne i Den otevřených dveří.

Městská kulturní zařízení Vás zvou v pátek 28. dubna od 19 hodin do komorního sálu na promítání Filmového klubu s názvem ChicagoGirl. Vstupné je zdarma. Dále zveme dětí a rodiče v sobotu 29. dubna od 15 hodin do komorního sálu na pohádkové čarodějnické představení Kašpárek a ježibaba. Vstupné je 30,- Kč.

V pondělí 1. května Vás Městská kulturní zařízení zvou na Májový program na náměstí, který začíná v 13,30 hodin ve výstavním sále vernisáží výstavy Paličkovaná krajka. Od 14 hodin bude následovat v parku program s písničkářem Pepou Štrossem, doplněný o čtení básní v podání souboru Divadýlka na dlani. V případě nepříznivého počasí se program přesune do komorního sálu.

V neděli 30. dubna od 19,30 hodin pořádá SK Bělá pod Bezdězem na fotbalovém stadionu  pálení čarodějnic. Pro děti budou připraveny soutěže. Občerstvení bude zajištěno.