Základní škola Bělá pod Bezdězem, příspěvková organizace upozorňuje zákonné zástupce budoucích prvňáčků, že 30. dubna končí termín pro podání přihlášek k zápisu dětí do první třídy.

Dále Základní škola zjišťuje zájem rodičů o umístění žáka do základní školy od 25. května 2020. Podle pokynů Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, které připravilo harmonogram postupného otevírání škol, se základní školy budou otevírat od 25. 5. 2020 pro žáky prvního stupně.

Půjde ale pouze o dobrovolné vyučování. Kolektivy by se dle doporučení vlády měly rozdělit do skupin po 15 dětech. Složení skupiny by se nemělo měnit. O nošení roušek ve skupinách by rozhodoval učitel, ve společných prostorech školy by bylo nošení roušek povinné. Výuka bude probíhat v budově v Máchově ulici.

Předpokládaný provoz školní družiny (jen pro žáky zapsané do ŠD) by byl do 15.00 hodin.

Podrobné podmínky budou ještě upřesněny po vydání manuálu Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

Stále zůstává stěžejní výuka na dálku. Zákonný zástupce, který bude chtít dítě umístit do nepovinné školní skupiny, musí podepsat čestné prohlášení, že dítě nesplňuje kritéria rizikovosti a také, že ve společné domácnosti nežije někdo, kdo by kritéria rizikovosti splňoval (děti nebo někdo ze společné domácnosti nesmí trpět žádnou rizikovou chronickou chorobou a v rodině se také nesmí pohybovat člověk starší 65 let).

Vzhledem k náročné organizaci výuky, prosíme zákonné zástupce, aby svůj předběžný zájem nahlásili třídním učitelkám nebo na sekretariát školy, tel. 326 701 496, nejpozději do 7. května 2020.

 

Upozorňujeme občany, že v pátek 1. a 8. května bude z důvodu státního svátku sběrný dvůr uzavřen!!

Kominík Chotětov oznamuje, že spustil jarní slevy uhlí. Doprava a pás zdarma je u nás samozřejmostí. Letos pro Vás máme obří soutěž o auto, skútr nebo elektro-kolo do osobního vlastnictví. Losujeme průběžně. Zvyšte tedy svojí šanci na výhru a nakupte uhlí ihned. Doly zatím stále netěží. Nepodceňujte současnou situaci a nakupte uhlí na zimu včas. Nejlepší doba je právě teď. Objednávejte na www.kominikchotetov.cz, nebo na telefonu 770 179 210.