Město Bělá pod Bezdězem pro své občany opět pořídilo kompostéry zdarma. Na webových stránkách města je k dispozici formulář, který slouží k registraci pro výdej kompostérů. Pokud se občané nemohou registrovat přes internet, jsou na městském úřadě k dispozici papírové formuláře, které je možné vyplnit v úředních dnech. Výdej kompostérů proběhne v průběhu léta 2021. O výdeji budete včas informováni.

Vážení spoluobčané, od dnešního dne je pro Vás po rekonstrukci znovu otevřen Sběrný dvůr v Mělnické ulici. Otevírací doba je pondělí, středa, pátek od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin. Zároveň si Vás dovolujeme upozornit, že výdej pytlů na tříděný odpad na městském úřadě byl ukončen a od 12. července bude probíhat na Sběrném dvoře města, kde je pro tuto činnost vytvořeno zázemí a občané mají tak více časových možností pro vyzvednutí pytlů.

Čerpací stanice ROBIN OIL Bělá pod Bezdězem v Tyršově ulici s NONSTOP provozem přijme na hlavní pracovní poměr obsluhu čerpací stanice. Nástup od 1. srpna. Bližší informace na tel. čísle 777 938 283 anebo po domluvě přímo na čerpací stanici.

Muzeum Podbezdězí vás zve na další z historických procházek městem. Tentokrát se projdeme parkem na Masarykově náměstí. Vycházka se koná dnes od 17 hodin. Sraz je u pomníku Josefa Mařatky „Na stráž“. Dále vás zveme a výstavu s názvem „Opět Černobyl“, jejíž vernisáž se koná ve čtvrtek 8. července od 17 hodin na Zámku. Budete si moci prohlédnout fotografie Martina Palduse, reportéra, který Černobyl již nejednou se svým fotoaparátem navštívil. Jako host vernisáže vystoupí zpěvák, herec, hudební skladatel a pedagog Petr Opava. Obě akce proběhnou za platných vládních opatření proti šíření Covid 19.

Městská kulturní zařízení Vás zvou v pátek 9. července do parku na náměstí na promenádní koncert. Od 19,30 hodin zahraje folk skupina MAROLA.

V sobotu 10. července proběhne v parku na náměstí Středověký jarmark. Od 10 do 17 hodin je pro Vás připraven bohatý program, mimo jiné projížďky městem v kočáře, dřevěný kolotoč, rytířské hry a další zábava.