🚛 Vážení občané, jak jistě víte, od 1. 1. 2024 svážíme v našem městě komunální odpad prostřednictvím Technických služeb města Bělá pod Bezdězem, naší příspěvkové organizace.
▶️ Smyslem a dlouhodobou vizí našeho města v oblasti odpadového hospodářství je samostatnost a nezávislost, která by nám měla zajistit co nejnižší náklady na likvidaci komunálního odpadu a vám občanům, pokud možno, co nejnižší roční příspěvky za jeho likvidaci.
▶️ Že toho chceme skutečně docílit, dokazuje i to, že ani v letošním roce nezvyšujeme pro občany poplatek za likvidaci odpadu, a to i v situaci, kdy náklady ve všech oblastech rostou.
První svozy komunálu v našem městě nám jasně ukázaly, kde máme rezervy, co můžeme zlepšit a na čem ještě zapracovat.
▶️ V první řadě bychom vás rádi požádali, aby v popelnicích na komunální odpad nekončil popel. K tomuto účelu využívejte, prosím, samostatný svoz popela, který zajišťují každých čtrnáct dní technické služby.
▶️ Dle prvních svozů evidujeme v popelnicích až 30 % popela, který je objemný a podstatně zvyšuje hmotnost komunálního odpadu, což se nám všem výrazně prodražuje.
▶️ Dále prosíme, aby v komunálu nekončil bio odpad a gastro odpad. Bio odpad odvážejte do sběrného dvora a na gastro odpad máme k tomuto účelu ve městě rozmístěné popelnice. Využívejte jich! Děkujeme.
ℹ️ Vše o odpadech a odpadovém hospodářství v Bělé pod Bezdězem najdete přehledně na webu města v nově zřízené sekci odpadového hospodářství: https://www.mubela.cz/odpady2024/
🙏 Děkujeme za spolupráci, společně to zvládneme!
Dušan Hýbner, místostarosta města