ℹ️ V sobotu 1. června jsme měli v plánu v našem krásném parku uspořádat „Den dětí“ ve spolupráci s Kulturou Bělá, našich spolků, sportovních oddílů, mateřské a základní školy.
⛈ Nepřízeň počasí nás však donutila improvizovat, a tak byl připravený venkovní program přesunut do prostor městského úřadu.
😍 Ve vnitřních prostorách úřadu si tak děti formou hry užily setkání se zástupci mateřských a základních škol, policie ČR, družiny, skautů, rybářů, taneční skupiny Bela Dance a v neposlední řadě i se zaměstnanci našeho úřadu. Ve dvoře úřadu probíhala populární bublinková show, která přitáhla pozornost malých i velkých návštěvníků.
📝 Na začátku dostaly děti kartičky s čísly stanovišť, na kterých plnily různé dovednostní soutěže a hry. Za splněné úkoly byly odměněny dárkovým balíčkem a balónkem se znakem našeho města.
🎨 Pro ty, kteří si rádi hrají s barvami, bylo připraveno malování na obličej, kde si děti mohly nechat namalovat nejrůznější obrázky a motivy.
🚒 V parku byly po celou dobu k vidění ukázky hasičské techniky, což vždy vzbuzuje zájem a nadšení. Velkým hitem se stala pěnová show našich hasičů, která proměnila vymezený prostor parku v obrovské moře pěny, kde se děti mohly dosyta vyřádit.
🌿🌲🐗 Zástupci mysliveckých sdružení Bezděz a Sahara obohatili program o poznávání rostlin, stromů a zvířat.
🪚🪵 Tvrdost a váhu dřeva pak dětem přiblížili zaměstnanci Lesů Bělá.
🎈 Zástupci Balllon Clubu měli připravenu soutěž hodu balónků do koše a nafouknutý horkovzdušný balón, ve kterém děti vystoupaly do oblak.
💵 Další součástí venkovního programu byly soutěže zaměřené na finanční gramotnost, včetně doplňovaček a kvízů.
🐕‍🦺🦮 Velmi zajímavou podívanou nabídla ukázka kynologie a naši fotbalisté ⚽️ bavili děti míčovými hrami.
🎤 Od 18:00 hodin vystoupila známá česká zpěvačka Petra Černocká, která rozproudila nejen dětské publikum, ale i to dospělácké. Společně jsme si zazpívali její nejznámější hity
a vytvořili tak nezapomenutelnou atmosféru.
🌭 Po celé odpoledne zajišťoval občerstvení Music Club Sokolovna – Václav Renza a postaral se tak o to, aby nikdo nezůstal hladový.
👧👦 I přes komplikace způsobené deštěm se této akce zúčastnilo přes 200 dětí, které tak rozzářily městský úřad svým úsměvem a užily si zábavný a pestrý program. Každé dítě mělo možnost pochutnat si zdarma na zmrzlině a limonádě 🍦.
🔥 Celý den byl zakončen velkolepou hořákovou show, která poskytla nádhernou scenérii a nezapomenutelný zážitek pro všechny přítomné.
🙏 Děkujeme panu Markovi Brzobohatému za překrásné video a fotografie, zachycující tento okamžik.
🙏 Velké poděkování patří zaměstnancům městského úřadu, Kultury Bělá, pořadatelům z řad místních spolků, sportovních oddílů a mateřské a základní škole, našim hasičům, kynologům a policistům. Technickým službám Bělé děkujeme za jejich neúnavnou práci při stěhování. Dětský den v Bělé pod Bezdězem se stal díky úsilí a spolupráci mnoha lidí nezapomenutelnou oslavou, plnou radosti a zážitků pro všechny zúčastněné.
👍 Věřím, že byl tímto dnem položený základní kámen v tradici pořádání „Dětského dne“, který budeme v našem parku takto každoročně společně pořádat. Již nyní se těším na příští rok a věřím, že nám vyjde počasí a park se tak naplní dětským smíchem a radostí.
🙏 Závěrem bych chtěl ještě poděkovat všem našim partnerům, kteří finančně podpořili tento den a dětskou radost, kterými jsou: Interiéry Nosek, p. Čapek a p. Horák, fy Tiberina, MS Polygrafie, Malířství Ježek, Topení Voda Plyn – Procházka/Tošovský a ČRS SÚS.
Dušan Hýbner, místostarosta města