• 16.6.2016
  • 19:00
  • U háječku

Bělské balónové hemžení má další, už čtrnácté pokračování. Balloon Club Bílá Hlína ve spolupráci s Městem Bělá pod Bezdězem pořádá tradiční akci balonářů v okolí Bělé pod Bezdězem a hradu Bezděz, Bělské balónové hemžení a to v termínu 16.-19.června 2016.

14.ročník Bělského balónového hemžení přiláká do Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku necelé dvě desítky horkovzdušných balónů. Pro návštěvníky bude připravena, kromě startů horkovzdušných balónů, také “balónová pošta” a večerní ohnivá show.

„Horkovzdušné balóny budou k vidění nad Bělou pod Bezdězem a okolím. Osobně mám radost z toho, že do Bělé už začíná jezdit druhá generace balónářů. Budou zde létat jak táta se synem, dnes už oba piloti, ale i tým Chadbalon, kde je pilotem otec Michal, ale létá nově už také jeho dcera Kristýna. Je vidět, že fiesta v Bělé má takovou rodinnou atmosféru a o tu se snažíme “, dodává Miroslav Nigrín, prezident Balloon Clubu Bílá Hlína, který v Bělé pod Bezdězem létá pro změnu se svým bratrem Marcelem Nigrínem.

Program XIV.ročníku Bělského balónového hemžení

Čtvrtek 16.6. 2016
19:00 Večerní let – start ze hřiště „U háječku“, Bělá pod Bezdězem

Pátek 17.6.2016
5:30 Ranní let – start ze hřiště „U háječku“, Bělá pod Bezdězem
19:00 Večerní let – start ze hřiště „U háječku“, Bělá pod Bezdězem a z Motorlandu
Možnost občerstvení.

Sobota 18.6.2016
17:00 Doprovodný program na hřišti „U háječku“, Bělá pod Bezdězem
vystoupení mažoretek z Kosmonos, bělští kynologové, letečtí modeláři, irské tance, seskok parašutistů, přelet
historické letky Nadace Metoděje Vlacha a další
19:00 Večerní let horkovzdušných balónů
22:30 Noční ohnivá show
Během programu zajištěn hudební doprovod a občerstvení.

Neděle 19.6.2016
5:30 Ranní let ze hřiště „U háječku“, Bělá pod Bezdězem

Jednotlivé starty balónů se mohou měnit v závislostech na aktuálním počasí. Nejaktuálnější informace lze zjistit přímo v době konání akce v Balónovém informačním centru, které je umístěno v budově ZŠ v Bělé pod Bezdězem, Máchova 1120. Také na webových stránkách http://www.bcbh.cz nebo facebooku @belskebalonovehemzeni